• A.C.S. Foresta Suceava

Foresta trece mai departe în Cupa României

După o victorie în urma unei decizii federale în turul II, Foresta a înfruntat astăzi, într-o nouă fază a Cupei României, Bucovina Rădăuți pe Areni. Galben-verzii, fără victorie în fața oaspeților sezonul trecut în trei întâlniri directe, au deschis scorul în minutul 6, după ce Ichim a reluat cu capul în plasa porții după o lovitură liberă executată de Cerlincă de la marginea careului. Jocul a mai adus câteva ocazii la poarta rădăuțenilor, prin June, Cerlincă și Stănescu, însă golul a venit de la o acțiune ce nu anunța nimic, după o minge pierdută de oaspeți la mijlocul terenului, Marin îl surprinde pe Zvoronciuc departe de poartă și îl lobează pe acesta de la 50 de metri. Repriza a doua a fost dominată tot de echipa noastră, Martin, intrat pe parcurs având două lovituri de cap ce l-au pus în dificultate pe portarul Bucovinei, una dintre ele lovind bara. Stănescu a avut câteva șuturi periculoase, însă golul a venit în urma unei erori comise în defensiva dezorganizată a oaspeților la o lovitură liberă din marginea careului, executată de Căinari, astfel scorul final fiind 3-0 pentru Foresta.

La finalul jocului, antrenorul echipei, Vespazian Colban, s-a arătat mulțumit de prestația galben-verzilor.


Am zis de la început că va fi un joc foarte greu, care va fi câștigat de echipa mai proaspătă fizic. Am câștigat meciul 3-0, asta înseamnă doar un mic pas înainte făcut în Cupa României, însă asta aduce și oboseală în plus pentru meciul de campionat de la Târgu Secuiesc. Felicit echipa, tot staff-ul tehnic, cel administrativ, dar și pe oamenii ce îngrijesc acest gazon, unul foarte bun. Mă bucur pentru reușita lui Marin, un gol cu adevărat de senzație.

Andrei Cerlică, unul dintre cei mai bun jucători ai Forestei în primele două jocuri oficiale, a Ieșit de pe teren accidentat în minutul 72, lucru ce a adus îngrijorare pe banca Forestei, în ceea ce privește disponibilitatea mijlocașului pentru jocurile viitoare.


Îmi pare rău de accidentarea lui Cerlincă, sper să nu fie ceva grav, pentru că este un jucător important pentru noi. Sperăm să fie doar o mică întindere musculară, dar pentru cum a cerut schimbarea, cred că este puțin mai grav.

Pentru Foresta urmează jocul de campionat de sâmbătă, pe terenul celor de la AKS KSE Târgu Secuiesc, în timp ce în Cupa României se conturează un duel cu Aerostar Bacău sau

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

37 views0 comments

©2020 ACS Foresta Suceava