• A.C.S. Foresta Suceava

Foresta, pe locul 2 la finalul turului de campionat

În ultimul joc din 2019 și implicit ultima etapă a turului de campionat, Foresta s-a deplasat pe terenul celor de la CSM Bucovina Rădăuți, într-un derby local, crucial în lupta pentru promovare. În ciuda indisponibilităților din lot, „galben-verzii” au reușit să se impună cu 3-0 pe Stadionul Municipal din Rădăuți și să urce pe poziția a doua în clasament, aflându-se la 4 puncte în spatele celor de la Aerostar Bacău.

Echipa trimisă în teren de Petre Grigoraș

Primele minute ale jocului au găsit-o pe Foresta mai prezentă în jumătatea de teren adversă, în minutul trei, după o centrare reușită de Căinari, Mateciuc a reluat cu capul o minge ce a ajuns în brațele lui Zvoronciuc, aceasta fiind prima ocazie a jocului. Minutele ce au urmat au adus un joc echilibrat, de uzură, după un sfert de oră, Bucovina Rădăuți a avut prima ocazie prin Plămadă, cu un șut din marginea careului, însă mingea a trecut pe lângă poarta lui Ailenei. În minutul 20, Hagiu a trecut pe lângă deschiderea scorului, însă acesta avea să marcheze peste câteva minute, în urma unei deschideri în bandă a lui Căinari, care a surprins apărarea adversă și l-a lăsat pe Hagiu în situație de unu la unu cu portarul rădăuțenilor, Zvoronciuc. La o jumătate de oră de la fluierul de start, același Plămadă a reluat cu capul pe lângă poarta Forestei, după un serviciu din bandă oferit de Andrei Alecsandru. Cu 10 minute înainte de pauză, Martin i-a oferit câteva emoții portarului advers, acesta finalizând cu un șut plasat o acțiune personală.


O galerie numeroasă i-a însoțit pe galben-verzi la Rădăuți

Începutul celei de-a doua reprize a fost caracterizat de o ușoară dominare a rădăuțenilor, aflați în căutarea revanșei, după eșecul din Cupa României de pe Areni, apărarea Forestei rezistând atacurilor gazdelor.În urma unei recuperări reușite de Căinari, Cerlincă a reluat cu un șut din afara careului, mingea lovind bara, dar pe fondul neatenției fundașilor Bucovinei Rădăuți, Hagiu a profitat și marcat cu o lovitură de cap, astfel Foresta conducea în minutul 60 cu 2-0. Soarta celor trei puncte avea să fie stabilită peste doar patru minute, când Paul Mateciuc, aflat în presing avansat, a recuperat mingea, iar Rigoni, intrat cu puține minute în urmă pe teren, i-a oferit o pasă decisivă lui Marin, care a înscris pentru 3-0, acesta fiind și scorul final al meciului. Acest rezultat stabilește ierarhia finală a turului de campionat, Foresta urcând pe poziția a doua, cu 35 de puncte, în spatele celor de la Aerostar (39 puncte) și în fața celor de la Ceahlăul Piatra Neamț, echipă ce a remizat în deplasarea de pe terenul Oțelului Galați, scor 0-0, nemțenii având în acest moment 33 de puncte, două peste ocupanta locului patru, Bucovina Rădăuți. Prima etapă a returului este programată pentru 7 martie 2020, atunci Foresta se va deplasa pe terenul celor de la Sporting Liești.


Rezultatele înregistrate în etapa a 15-a:


Şomuz Fălticeni 2:0 Hușana Huși

Bucovina Rădăuţi 0:3 Foresta Suceava

Sporting Lieşt i2:1 Universitatea „Dunărea de Jos” Galați

KSE Târgu Secuiesc 6:0 CSM Paşcani

Oțelul Galați 0:0 Ceahlăul Piatra Neamţ

Ştiinţa Miroslava 4:1 Ozana Târgu Neamț

CSM Focşani 2:0 FC Botoșani 2

CSM Bacău 0:3 Aerostar Bacău


Sursa foto: Cristian Plosceac

367 views0 comments

©2020 ACS Foresta Suceava